tiistai 30. toukokuuta 2017
 

Stailaus ja fiilistelyä uudella olohuoneen väripaletilla  

Helin 3-henkiselle perheelle Nurmijärvellä

 

Heli asuu perheineen tuoreessa omakotitalossa Nurmijärvellä. Perheen pikku mies ja Helin opiskelut ovat vieneet paljon aikaa kodin sisustukselta. Tyylikkäät kalustevalinnat ja design -valaisimet ovat tämänhetkisen kodin sisustuksen ja tunnelman  päätekijöitä. Heli ja hänen miehensä ovat tehneet hienot perusvalinnat kodin perusilmettä suunnitellessaan.  
 
Nyt kaivattaisiin kuitenkin valonsuojaa ja pehmeää tunnelmaa. Moderni koti odottaa lämmintä ja luonnollista henkäystä saadakseen perheen rentoutumaan oleskelutiloissa . Luonnonmateriaalit luovat lämpöä  ja saavat aikaan viihtyisyyttä  jota saadaan aikaan tuomalla nykyiseen sisustukseen muutamia tekstiilejä uusilla värisävyillä. 
 
 
 
  
Ikkunat alkavat kaivata uutta ilmettä, herkkyyttä ja samalla peittävyyttä kesää kohti mentäessä, sillä  voimakas ja jatkuva auringonvalo haittaa monia tarkkuutta vaativia toimintoja tai vaikkapa yhteisellä aterialla jatkuva siristely saattaa häiritä rentoutumista.
 
Ratkaisuna valitaan  ohuita ja hentoja valoverhotyyppisiä ja toisaalta peittäviä ja paahteelta suojaavia materiaaleja. Varsinkin ruokailutila saattaa olla väliaikaisena työskentelypisteenä  hankala, jos täysi paahde ja kirkas valo täyttävät tilaa silloinkin, kun tarvitaan  valolta suojaa.
 
 

 
Korkeat ikkunat tuovat paljon valoa sisään.

Uusi väripaletti noudattaa petrolin ja roosan yhdistelmää luonnon vaaleaan yhdistettynä

Olohuoneen ja ruokailuhuoneen mood board:
 
  •  värit ovat utuisia, kauden suosikkiväri sininen on mukana väripaletissa
  •  rosa, petroli, beige, luonnonvaalea ja yllättävä pronssi mahtuvat samaan palettiin haluttaessa
  •  luonnon materiaaleilla saadaan aikaan kesäistä tunnelmaa
  •  kuvan tyyny on väripaletin inspiraation lähde, muut tuotteet soinnutetaan Svaneforsin kauniiseen printtiväritykseen

 

Viihtyisyyttä ja vaihtelua saadaan luomalla hennoilla pastellisävyillä kesäiltojen valoa siivilöimään Svaneforsin valmisverhot tai suuriin ikkunoihin  metritavarana myytävät  helppohoitoiset valoverhot (100% polyesteriä), Värit: 002 luonn.valk., 087 kanerva, 088 siniharmaa..

---------------------------

SISUSTUSVINKKI: Suurien ikkunoiden reunoille valitaan sivuverhoiksi samettiverhot, keskimmäiset ikkunat verhotaan väripaletista valituilla hennoilla läpikuultavilla pastellisävyillä.

------------------------- 

Mood Boardia voi varioida lukuisilla tavoilla huoletta, sillä kaikki värit täydentävät toisiaan, kunhan niillä on aina toinen pari samaa väriä. Mikäli kahden värin käyttö tuntuu helpommalta, verhot voi valita siten, että ne muodostavat selkeän ja rauhallisen eleettömän taustan sohvalle sijoitetuilla värikkäämmillä tyynyillä, joiden väriä noudattelevat niin kynttilät, torkkupeitot, maljakot, matot ja muut kokonaisuutta luovat esineet ja tekstiilit.  

 
Hennot pastellisävyt saavat uudella tavalla voimaa lisättynä Svaneforsin samettiverhoista ja tyynyn päällisistä tumman petrolin sävyjä. Samettiverhot toimivat tarpeen tullen valon pimentäjinä (värit:088 tumma petroli, 055 rosa). Yhdistettynä yllä olevaan upeaan kuviotyynyyn, saadaan yhdistelmästä tuore ja jännittävä. Sisustukseen liittyvät oleellisesti sävyihin sopivat kynttilät.

 

Rohkea sisustaja lisää petrolin siniseen tehosteeksi myös pronssin sävyä. Siihen istuvat loistavasti Parolan Rottingin iso kranssi ja Duo-lyhty vaikkapa ulkotiloihin terassin sisustukseen liittäen    

Tämän blogipostauksen tuotteet on poimittu Reine B:n tuotevalikoimista, jotka löytyvät kätevästi linkistä. Lisää tähän sisustukseen sopivia tuotteita löytyy ReineB:n Facebookista.