tiistai 17. toukokuuta 2016

 

Visuaalisen markkinoinnin uutuuskirja avaa uusia uria Olen viimeksi ilahtunut ammatillisista asioista varmaankin pari kuukautta sitten. Silloin nautittiin Windows Wearin webinaarista, jonka Visualistit ry järjesti uudenuǿ nimen julkistamistilaisuudessa AJK-Jatkokoulutuksen toimitiloissa Vallilassa.

Tämä uusin ja innostava ilonaihe on nyt visuaalisen markkinoinnin tuore julkaisu Tavoitteellinen visuaalinen markkinointi, jonka ilmestymisajankohta on mitä parhain. Tämän  ansiokkaan e-kirjan on kirjoittanut Anna Juusela, Yanca Oy Ltd. Anna on toiminut  yrittäjänä vuodesta 2011 ja koulutukseltaan hän on  muotoilija, sekä BBA-tutkinnon (pääaineinaan kirjanpito ja taloushallinto) suorittanut ja samalla visuaaliseen markkinointiin ja sen arvonnousuun intohimoisesti suuntautuva ammattilainen. Hänessä Visualistit ry (entinen Somistajayhdistys) onkin  saanut yhdistykselleen  hyvin asioista perillä olevan puheenjohtajan. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi uuden kiinnostavan julkaisun muiden alan  ammattikirjojen joukkoon. Jo pitkään on kaivattu visuaalisen markkinoinnin kannattavuuden huomioon ottavaa teosta..
 

Anna Juusela luennoimassa MYYMÄLÄ 2016 messuilla


Kirjoittaja kokee vahvasti tarvetta tukea erityisesti kivijalkakauppojen asemaa markkinoilla olevassa kilpailutilanteessa, varsinkin kun haasteena on uudenlainen monikanavainen kuluttajatyyppi. Myymälöiden tulisikin olla vetovoimaisia, paitsi peruskilpailukeinojen osalta, myös käyttäen tutkimusfaktaa apunaan liikeyrityksen johtamisessa. Kirjan tavoitteita ovat seuraavat aihealueet: ymmärtää mitä on tavoitteellinen visuaalinen markkinointi, miksi se on tärkeätä, miksi siihen kannattaa panostaa ja miksi visuaalista markkinointia kannattaa mitata. Lähemmin asiaan perehdytään havainnollisin laskutoimituksin:

                                


 
Kirjan lukukokemus oli hyvä ja samalla tarpeeksi haastava. Kiinnostavasti käsitelty aihe veti mukaansa, sillä kukapa ei haluaisi saada faktaa liikeyrityksensä myymälätilojen toimivuudesta ja tuotteiden esillepanojen vaikutuksesta myyntiin. Ohessa olevat laskutehtävät toivat konkretiaa metodin oppimiseen ja lopussa olevat tehtävien tarkistusmahdollisuudet oikeine vastauksineen loi mielekkään oppimistapahtuman. Tämän hetkinen taloudellinen tilanne vaatii kaikkia mahdollisia vaikuttajia puuttumaan asioiden kulkuun. Kun yrittäjille pystytään osoittamaan laskennallisin keinoin yrityksen tuotteiden esillepanon merkityksen myyntiin, ei tarvitse lähteä leikkaamaan kuluja, jotka itseasiassa ovatkin investointeja. Tyylikäs ja näyttävä yrityksen imagoa vahvistava myymälä ja näyteikkuna ovat kilpailuetuja, joita ei voi korvata pelkästään medioilla.
Zinnan myymälä, Kokkola (kuva blogikirjoittajan)

Kun visualistit ja yrittäjät yhdessä löytävät toimivan mallin laskea käytännössä tuottavuutta ja sitä kuinka hyvin suunnitellun ja tehokkaan visuaalisen markkinoinnin avulla voidaan saada numerotasolla, myynnissä ja tuottavuudessa konkreettisia tuloksia, ollaan jo pitkällä terävän ja tehokkaan kilpailukeinon haltuun otossa.


Anna Juusela luettelee kirjassaan kaikki visuaalisen markkinoinnin kirjat, jotka ovat suomalaista alkuperää:

 Visuaalinen markkinointi, Nieminen Tuula, WSOY
 Visualistin työkalupakki, Hirvi Annika/Nyholm S., Zolan Oy
 Visuaalinen myyntityö, Hirvi Annika/Karlsson J., Sanoma Pro
 Myymäläympäristö elämysten tuottajana, Markkanen Susanne, Talentum

E-kirjoja

Tavoitteellinen visuaalinen markkinointi - työkaluja yrittäjälle, Juusela Anna
Tavoitteellinen visuaalinen markkinointi - opas yrittäjälle, Juusela Anna